ASIFA kids | Pixel english version |

ASIFA kids

Svjetsko udruženje animatora u saradnji sa Pixelom realizira razne edukativne programe na lokalnom i državnom nivou,  sa ciljem popularizacije svijeta animacije i izgradnje kapaciteta na lokalnom tržištu. ASIFA već duže vremena redovno obezbjeđuje edukativne programe za mlade koji žele da upoznaju različite metode animiranja, ali i žele da rade na konkretnim projektima i obogaćuju svoje znanje radom sa profesionalnim animatorima.

Povodom obilježavanja ASIFA BiH dana, iskorištena je prilika da se takva radionica organizuje u Srebrenici, te da se pruži prilika mladima iz tog grada da rade na projektima koji inače ne bi bili dostupni na nivou njihove općine. Tako su na festivalu Silver Tape organizovane su dvije radionice, a u sklopu programa su obezbijeđene i nagrade za najtalentiranije mlade, čiji su radovi izloženi u Kulturnom centru Srebrenice.

[stream provider=video flv=x:/pixel.ba/wp-content/uploads/2012/04/radionica-srebrenica-za-youtube.mov img=x:/pixel.ba/wp-content/uploads/2013/08/Screen-Shot-2013-08-19-at-1.29.18-PM.png embed=false share=false width=640 height=360 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false responsive=16:9 /]